Pagina's

vrijdag 10 maart 2017

groene vingers

Ik heb geen groene vingers. Toch niet in de figuurlijke betekenis.
Ik kan zelfs een plastieken plant laten sterven. Ge hoeft mij daar zelfs niet voor uit te dagen, dat lukt me zonder enige moeite.
Maar toen we verhuisden, nam ik me voor om wat meer groen in huis te halen.
Want eerlijk? Ik vind dat gezellig zo een vensterbank vol groen of een tafelke vol met potten met daarin kronkelende vetplantjes of op mijn keukenblad een bos bloemen zien staan.
We wonen hier nu al bijna 3 jaar en er zijn 5 planten die het hier al een jaar (of langer volhouden)
Bij deze...voor allen die geen groene vingers hebben maar toch graag wat groen hebben, haalt ge het best het volgende in huis. (ik heb al die namen moeten googlen, ik schrijf er de benamingen bij die ik de plant geef)

1. spathiphyllum ofte luiwijven plant:
deze kreeg ik voor mijn verjaardag 2 jaar geleden. De plant laat zijn bladeren hangen als er waternood is. ongeveer wekelijks is goed. Ze mag niet in de zon staan want dan worden de bladeren wat gelig. Maar echt, 2 jaar in leven!
oh en de bloem heeft zich even ostentatief gedraaid. Een plant met divastreken. 

2. orchidee ofte ziekenhuisbloem
Aangezien ik al wat in het ziekenhuis heb gelegen heb ik al een aardige collectie uitgebouwd van deze plant. Die moest ik trouwens opzoeken onder witte bloem hangende aan de tak plant. Als ge lang genoeg door scrolt, kom je er op uit ;)
Een gerief in huis als ge graag een bloemeke ziet. één keer per week krijgen ze een badje van mij en voorts wat licht en zon.
 
oké op de foto lijkt dat ik alle licht weghou, maar maak de som van een fototoestel waarvan de laatste dagen geteld zijn en lange werkdagen en je krijgt dit ;)

3. Sanseveria ofte de bommaplant EN 4. de Sapjesplant

Hoe meer hoe liever. Ik heb er gekregen van mijn meter ofte bomma, maar ook van een collega, een vriendelijke buurvrouw. De gele bladeren zijn van eens een andere plek uit te proberen en wat overdadig veel licht gekregen te hebben. Shame on me. 't staat daar, voor een oplettend oog, ook een aloë vera tussen. Ook al meer dan 2 jaar in mijn bezit!

5. de stekelplant ofte cactus (vermoed ik )

2 kleine planten achter elkaar. Eentje alleen en eentje in een trio. Ze waren zowaar gedoemd om op mijn keuken terecht te komen.

Voila er zijn er nog een paar die hard hun best doen om het hier te overleven én ik vermeld er veiligheidshalve niet bij welke het niet gehaald hebben.
Maar ik vraag me dan wel af: zijn er overlevers die jullie mij aanraden? Want hoe meer, hoe liever.

6 opmerkingen:

 1. Wat goed! :-) De anthurium is ook sterk. Met een beetje kleur. Net als de kalanchoe. Van de laatste zijn er verschillende varianten, maar ik hou van die met kleine bloemetjes. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik google dat direct eens want ik weet werkelijk niets van planten en bloemen, merci voor de tips!

   Verwijderen
 2. Haha doet mij glimlachen :) Ook een gemakkelijke plant is een bananenboom! Mijn oma bracht er 20 jaar geleden ééntje mee uit afrika (in vitro) en de nakomeling daarvan leeft nog altijd. gewoon eens peer week veel water geven en af en toe voeg ik wat vloeibare plantenmest aan het water toe. als er een scheut komt kan je die afzagen en heb je twee bananenbomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas hier geen oma met Afrika plannen maar ik bekijk dat eens. Vooral het deel met de zaag spreekt mij nu al aan ;)

   Verwijderen
 3. Ik kreeg een absoluut verbod om zelfs maar 1 meter in de buurt van levende planten te komen... dat zegt genoeg zeker? Ik krijg werkelijk alles dood, dus dat 'klusje' in huis is voor de vent. Ik sierde mijn burea/naaiplek met enkele valse exemplaren #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg zelfs mijn cactussen en orchideeën kapot...Dus ge hebt toch wel een lichtgroen vingerke dan 😀

  BeantwoordenVerwijderen