Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Match in heaven

Het begon bij het zien van dit stofje.


een gevoel dat zich omzette in een drang tot kopen. Zo van het slag dat een stripfiguur plots niet meer in staat is met volzinnen te praten.
Wel nu, ik had hetzelfde. Hebben. Nu. Voor Jef. En Oscar. En liefst Ida. Ook.

En dan ga ik (meestal) over tot de actie. In dit geval dus kopen in tweevoud. En een strik voor Ida.
En dan begon het bijeenzoeken van gepaste items.
Pull voor Jef
Broek voor Oscar
Kleed voor Ida.

probleem: kleed voor Ida.
Ten eerste: ik maak graag kleedjes die de dochter met veel liefde voor haar moeder (wat heeft die moeder toch een grote fantasie) showt voor op de foto. Maar helaas belanden die kleedjes dan aan één of andere kapstok, naast al die andere kleedjes, te hangen in haar kast. of te liggen als ze er afvallen. Geen haan die er naar kraait en al zeker niet Ida.
Ik wou gaan voor een voltreffer.
Stof met hopen en toevallig ook een perfect matchende stof.
Ik knipte op goed geluk een bovenpand, stikte met wat hulp alles perfect, rimpelde een rok, overlockte het geheel en zette alles aan elkaar vast. Easy peasy.

Om te moeten constateren dat het bovenpand zeer nipt is, mijn rechter- en linkerachterkant niet evenhoog begonnen aan hun perfect ingestikte blinde rits, dat Hilde een stukje met de hand blind genaaid heeft (mijn eeuwige dankbaarheid waardig ;) ), om te ontdekken dat ge een stuk rits afgelockt hebt met het ding dat de rits sluit onderaan bengelde terwijl dat eigenlijk in uw bovenpand moest zijn, om dat met heel veel geduld dat ge eigenlijk niet hebt, een blinde rits terug in de rails te krijgen, te ontdekken dat dit lukte maar dat de perfecte overeenkomende rechter- en linkerdelen (dankzij haar dus) niet meer zo perfect ware, om dat zelfde te willen doen maar met die vreselijke rafelende stof het geen werk was, om te concluderen dat een gekocht kleed ook wel oké zou zijn dus om een laatste keer met de moed der wanhoop alles perfect te krijgen, om dan te moeten ontdekken dat die dochter van u toch wel wat gegroeid was, dus dat uw zoom net persvoetbreed werd.

Maar kijk naar de foto, vergeet bovenstaande alinea en onthoud enkel de laatste woorden van de alinea daarvoor: easy peasy.
opgestikt kraagje
zwier in't kwadraat

match in heaven
Ondertussen werden er voor de zonen ook nog respectievelijk een broek en pull gevonden en voor Ida een afgewassen blauw giletje. Doodzonde zou dat zijn.
Maar ge moogt onder uw vrienden ook een breiwonder rekenen.
Echt, een veel te bescheiden persoon als het op haar of haar kinders talenten aankomt, maar goed, zeer bescheiden personen moeten er ook zijn in deze wereld. En man wat ben ik blij dat onze werelden plots samenkwamen :)
Al die moeite en hard labeur werden niet voor niets gedaan, het was immers zondag doop van Jef.
Feest!stof kleedje Ida: mondepot
wol gilet: Veritas
patronen: samenraapsel en met aanpassingen door ervaring :)


14 opmerkingen:

 1. Haha ik moest stiekem toch wel lachen met je blog. Het zou me ook overkomen in al mijn enthousiasme... Haast en spoed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooo !!! Zo'n schoon stofje !!! Echt super voor een mooie grote dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net iets teveel gestoef toch voor die breister, maar allé, ze kan ermee leven ;-)
  Het was bijzonder fijn om te doen!!!! Ida staat er prachtig mee en die zonen van jullie, tja... big love

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet je wel te vinden voor een volgend project ;)

   Verwijderen
  2. Kan niet wachten ;-)

   Verwijderen
 4. ma zie hoe schoon die allemaal samen passen! Picture perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ge nu eens over al die perikelen gezwegen, dan zagen wij enkel perfectie! Hoewel, de bewondering is nu nog duizendmaal groter. Wat passen ze geweldig (en toch niet té) bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net zoals ze zijn: een beetje op elkaar gelijkend maar toch weer niet ;)

   Verwijderen
 6. Man, zoveel tegenslagen en dan toch blijven doorzetten. Je mag trots zijn op je trio en al even zeer op jezelf. Supergeslaagd plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen