Pagina's

woensdag 2 september 2015

tromgeroffel...nog meer tromgeroffel...allez een compleet orkest aub!

Trouwe lezers wisten het al langer.
Sofie en zwanger worden lijkt geen probleem. Sofie en zwanger zijn daarentegen, het gaat met veel gepaard maar niet met een roze wolk. Compleet niet.

Als er ooit een uitgever is die verhalen publiceert over de zwarte wolk of over hoe roze wolken alleen ontstaan in het hoofd van handige marketeers, u weet mij te vinden. Ik doe graag mijn duit in het zakje over de ongecensureerde versie van zwanger zijn of de versie die u eigenlijk hoort te weten maar die iedereen verzwijgt voor u. (ge moogt mij altijd mailen hé)

Maar kijk, ge zag er uit als een olifant maar daarom zijt ge het nog niet...
Ge ging voor een normale 40 weken gaan...
maar toen begon het spel

Het begon zondag met voorweeën, maandag controle en bleek dat je toch al 1 à 2 cm opening had (ge hebt er ongeveer 10 nodig om een hoofd van ongeveer 35 cm door te duwen, u snapt het concept???)
plots was er toch een lichtelijke vlaag van paniek. Want hoewel je al van in mei tot allerlei goden, natuurgeesten en bomen sprak, was je precies toch niet zo goed voorbereid om die maandag al te bevallen.
Het vals alarm bleek in jouw voordeel te vallen want zo kon je nog naar de drukker voor jouw kaartje te laten proefdrukken, ava om wat doopsuiker, Allez de dingen die een mens allang in orde had moeten maken maar die jou om gekende redenen niet gelukt zijn (ohja organisatorisch talent mag je daar ook bijrekenen)
Vrijdag hadden we terug een controle en vermoedde de dokter toch een zwaar kind. Dat vermoeden was er al even hoor, maar hij vond het een risico dat ik op mijn uitgerekende datum zou bevallen (u zult later wel snappen waarom) Dus mochten we zaterdag binnen gaan, gelijk ze dat zeggen.
Daar werd een baxer gestoken en de weeën vollenbak opgewekt.

Op een bepaald moment vond ik het niet leuk meer (ahja pijn) en ging ik in bad. Iets aangenamer maar toen ging het snel vooruit. En toen werd de dooddoener gezegd: mevrouw, u moet uit dat bad nu want het kan elk moment komen.
Dat elk moment was dan ongeveer 2 uur later. Meneer (ohja we kregen een zoon, in dit stadium van het verhaal mag ik dat wel al verklappen denk ik) werkte niet echt mee en ondanks de opwekkers viel alles om de vier weeën stil. Ook tijdens de persweeën.

Maar kijk tegen half vijf 's namiddags, klonk er een verlossende schreeuw (van hem of mij dat weet ik niet meer zo goed) en werd onze JEF geboren.

2 weken te vroeg maar toch al 52,5 cm groot en 4kg215 zwaar. U begrijpt dat langer in mij blijven vertoeven echt geen optie was.

En trouwe lezers wisten dit ook al...
Sofie en schoon kindjes ....oordeel zelf


En nu zijn we thuis en samen met Jef, verdwenen alle ongemakken.
Oh yes ik ben er weer helemaal voor om er terug int e vliegen, de vraag is...bent u dat ook?

Laat dat orkest nu maar knallen!

25 opmerkingen:

 1. Hoera! (trompetgeschal!) Wat een mooie Jef!
  Ik ben nu een goei drie maand zwanger, en ik heb ook al een paar keer (groen) moeten lachen met die zogenaamde roze wolk. Wie heeft dat toch bedacht zeg?! Maar soit, puik werk, die zoon van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiat want 252 cm…dat heb ik nog niemand weten doen;-) Idd schoon kindje, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoerahoerahoeraaaaaaa!!!
  Geniet van je pasgeboren baby, probeer toch die roze wolk te vinden (tussen alle regenbuien door, want geloof me maar, die zijn er ook en laat die traantjes af en toe maar komen), negeer alle goedbedoelde raad van schoonouders, buren en verre tantes en geef je zoontje alle liefde die je kan geven, je bent een topmama!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Serieuze kerel, jullie Jef!
  Ik beviel zondag zelf ook van een zoon: op 1,5u was het gefikst. Het contrast met 1,5 jaar geleden kon niet groter zijn, toen hadden we 24u nodig om de klus te klaren :-)
  En zwanger zijn is inderdaad niet leuk, maar voor nu: hup, die roze wolk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat!
  Lang leve de Jeffen :) schoon venteke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tromgeroffel en trompetgeschal voor deze flinke wereldbewoner!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Wat een mooi manneke. Gelukkig ben je al die "voorpret" altijd zo weer vergeten, anders deed geen enkele vrouw het voor de tweede maal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jeuj, proficiat! En inderdaad, wat een prachtkerel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartelijk gefeliciteerd ! Het is een schoneke, ja gij kunt dat schoon kinders baren. En Jef is heel populair dezer dagen, het derde jongetje op korte tijd dat deze naam krijgt, zo observeer ik. Mooi hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja weer zo een schoontje!
  Proficiat!

  *** orkest ***

  We zijn er klaar voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dikke dikke proficiat met jullie knapperd Jef !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hehe... Ik heb hier 2 jongens van 4,8 en 4,6 kg op de wereld gebracht. Die zijn al half gekweekt he!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hiep hiep! En vrouw je bent een heldin om er zo een groot kindeke uit te persen! Wat een knapperd! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik denk echt dat die zogenaamde roze wolk bedoeld is om de wereldbevolking in stand te houden, want zeg nu zelf, zou je er anders nog aan beginnen (en in jouw en mijn geval, het 3 maal willen meemaken) ??? Geniet ervan, ondanks de fysieke ongemakken na de bevalling (van een taboe-onderwerp gesproken )!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goh, ik vergat hier efkes te lezen en ondertussen hebt ge er ne kleine bij...proficiat en het is inderdaad een schoontje !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. proficiat.. en het manneke heeft ook een zeer schoon pakske aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die creatie had ik even gemist!!! Alsnog van harte gefeliciteerd met zo'n heerlijk kleintje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoe kan ik dit überbelangrijk bericht gemist hebben? Een dikke DIKKE proficiat met jullie prachtige ventje! Geniet van hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oooooh, had ik eventjes gemist, maar bij deze een late heeeeeeeeeel dikke proficiat!!! Wat een dotje, inderdaad!! Geniet ervan!!!

  BeantwoordenVerwijderen