Pagina's

vrijdag 12 januari 2018


Ik ontsnap niet aan de druk om goede voornemens te nemen. Wat ik ook niet erg vind. Af en toe eens reflecteren over nieuwe uitdagingen, doelen,... Het kan ons maar deugd doen, toch?
En ook al kan ik me niet van de indruk ontdoen dat er net iets minder spontaniteit weerspiegeld wordt (of heeft dat met mijn leeftijd te maken?) op het wereldwijde web, ga ik voor mijn eigen spontane voornemens.
ohja, en het is menens (hoewel mijn voornemens betrekkelijk weinig met sporten te maken zullen hebben)
ohja, en naast mensen en alles, zijn het vooral voornemens waar ik keihard van ga genieten. (Dus sorry mevrouw de diƫtiste, mijn kilo's daar werk ik ook aan, maar of ik daar ook echt van geniet...mmm het sociaal wenselijk antwoord laat ik in het midden, maar niet zonder nog eens nadrukkelijk met mijn ogen te draaien, uiteraard)

1. Eten

Het allerbelangrijkste in een mens zijn leven is, volgens mij (naast ademen en van die andere levensnoodzakelijk activiteiten die je normaal gezien spontaan doet), eten. Goed en lekker eten. En een trouwe lezer weet het al: ik mag vooral niet te veel eten (of gewoon minder snoepen, minder koolhydraten, minder ditjes en datjes, minder wegen vooral om toch wat gezonder BMI te krijgen) maar niets zal mij tegenhouden om er van te genieten. Hoewel, omdat ik graag veel eet (echt, ik ben zo iemand die geen stop kent) ga ik dit jaar vooral meer genieten van dat eten. Gaan eten, koken voor vrienden,... zo het goede leven maar dan niet met mijn eigen moestuin (want dat voornemen, herneem ik niet) en met mate. Dat moet toch lukken, niet?

2. Consuminderen

Voila mijn eerste schoon woord van 2018 staat online. Maar wel eentje waar we al even mee bezig zijn en eentje waar we nog veel werk voor de boeg hebben. Als ik kleren koop voor de kinderen probeer ik dit steeds in eer en geweten te doen. Geen grote ketens, zoveel mogelijk lokaal, niet steeds online,... Maar ik koop nog steeds graag veel kleren voor die sjarels van mij. En ja ze hebben genoeg. En ja, ze hebben dat eigenlijk niet nodig want ze dragen toch graag hetzelfde,... Dus ja, het kan minder, veel minder.
Daarnaast wil ik ook bewust consumeren: bio, verantwoord, liefst lokaal eten. En als er dan toch bananen moeten gegeten worden, dan fair trade bananen.

3. Zelf maken
Daarnaast hoop ik op een geweldig naaijaar. Hoewel ik me er ten volle van bewust ben dat ik dit zelf in de hand heb, noteer ik het hier toch maar even. Ter herinnering of ter stimulans, dat moet ik nog even voerdenken.
Ik wil voor de kinderen zelf dingen maken, eindelijk stof wegwerken, patronen gebruiken,... Allez ge kent het wel, de hele rimram.
4. workshop
Vorig jaar nam ik me voor om wat meer tijd voor mezelf te nemen. Af en toe een workshop. dingen al doende te leren. Ik volgende 2 keer zeefdrukken en een workshop fotografie met de smartphone. Het smaakt naar meer. Ik wil wat meer technieken in de vingers krijgen zonder er een heel jaar aan vast te hangen. Enter de workshops.
En hoewel dit een keigoed voornemen is, heb ik er nog geen enkele gepland. Ik heb nog wat tijd, lijkt me.

5. Genieten
Oh neen niet om melig te doen, maar in een wereld waar alles steeds door draait, waar leiders denken dat ze geniaal zijn, waar mensen ongezouten meningen spuien zonder nadenken,... kan ik maar beter af en toe in mijne zetel kruipen en gelukzalig zuchten.

Awel met de laatste ga ik nu meteen beginnen. :)

2 opmerkingen:

  1. de eerste voornemens waarvan ik denk: awel dat is nu nekeer recht uit het hart geschreven en op maat! Niet de sociaal wenselijke: ik ga 4 kilo afvallen (want blijkbaar moeten we allemaal 4 kilo afvallen ofzo?? Maakt dat dab ineens ook gelukkig??) en veel meer sporten... We weten allemaal dat tegen de zomer er al 4 sporten de revue zijn gepasseerd maar geen enkele blijft plakken gelijk we blijven plakken op een zonnig terraske met ne goeie cocktail of een wijntje en wat tapas :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, pfff 4 kilo was het dat maar ;) neen jongens de extremen werken inderdaad niet, dus gaan voor 't realistische leven

      Verwijderen