Pagina's

zaterdag 7 april 2012

de bevalling

Gevoelige lezers slaan dit best over, net als mama's die binnenkort moeten bevallen, want er gaan hier woorden zoals bloed, pijn, knippen, ...vallen. (en ik wil niemand schrik aanjagen, dat begrijpt ge wel)

Zoals gelijk welke bevalling waar dan ook begint, begon deze ook: goedgemutst. Want eindelijk was't zo ver. Dat uitkijken, dat verlangen, dat onwetende, tjaka boem, na vandaag (als ge sjans hebt) is dat weg.
En daar keek ook gij keihard naar uit.

Ge waart goed voorbereid door vakliteratuur, ge nestelt u, ge pakt af en toe pauzekes, ge probeert soms aan ietske anders te peizen dan aan dit. Maar ge zijt goed bezig. Hebt ge van horen zeggen hé. Ge zet door, ge duwt, ge knipt...

Dat het geen echte bevalling is, hebt ge nu wel door. Maar 't leek op één. Met bloed, zweet en tranen. En doorgaan tot het bittere einde.

En op dat einde zo fier als ne gieter zijn. Dat 't schoonste is dat ge al hebt gemaakt.


En dat een ander het zijne er van peist,'t is van u. (en dus zwijgen we stillekes over de kleine fouten die er ondanks schone uitleg er in zijn geslopen...)


En vooral...gelijk bij een echte... dat het nog effekes zal duren voor ge er nog eentje maakt want nu wilt ge er eerst ewa van genieten :)

11 opmerkingen:

 1. Ze ziet er super uit in haar nieuwe kleedje! Echt waar, megagoed gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige dochter met een heel heel mooi kleedje aan! Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Jammer dat mijn dochters te groot zijn voor dit kleedje, anders zou ik dit ook maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, tog verwoord allemaal :) schoon kleedje ook trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zeg ! Je dochtertje staat er beeldig mee, geniet er maar met volle teugen van bij het aanschouwen van uw kindeke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht, wat gaat er nu komen, maar het is de bevalling van dit mooie jurkje. Zo een leuke stofjes, ik maakte hem ook al eens zonder de kontflap, het blijft een topper!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tis prachtig! Het kleedje en de dochter! Een van de mooiste Van Katoen kleedjes vind ik dit exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen