Pagina's

maandag 28 december 2015

over K3: kerst, kleren en internetaanKopen

Ergens midden december (dacht ik) lanceerde mon depot een nieuwe lading Lily Balou stofjes.
Mijn ogen werden direct aangetrokken door een rode stof.
Ik weet niet hoe dat bij u zit, en er moet zeker een naam bestaan voor dit soort mensensoort, maar bij mij stopt dat niet bij de aantrekking van de ogen alleen. Neen, één of andere cerebellumachtige verbinding zorgt ervoor dat mijn rechterhand op dat moment (echt waar, het moet een fractie van een seconde schelen maar zeker niet meer) naar de muis gaat en klikt en dat ik, nadat ik wat codes heb moeten vervolledigen, meestal 2 dagen later de postbode over de vloer krijg.

Dus kijk, ik kan daar weinig aan doen. En inderdaad, de volgende dag stond de postbode hier. Met een pak in de hand dat aan mij gericht was, met daarin, een schone lap rode tricot stof


Ik vind dat iets wonderlijks. Het rafelt niet, zit (meestal) snel in elkaar en vooral...miltifunctioneel inzetbaar. Hemdjes, pulls, joggingsbroeken, kruippakjes, ondergoed,... alles behalve kleedjes. Ik vind het lastig om dan niet direct aan een slaapkleed te denken. Maar kijk. met kerst in het vooruitzicht, vroeg ik aan een aantal kenners een geschikt patroontje voor een trictokleedje. Hilde gaf me de tip om de Candydress van La maison victor te proberen.

Twee weken voor datum tekende ik voor Ida een candy dress in maatje 116, Oscar het Theo hemd in maat 98 en voor Jef gebruikte in het patroon van kiind in maat 68. Alledrie patronen die ik nog nooit had gemaakt.
Nog nooit. En al zeker niet in tricot, want buiten het kopen daarvan heb je daar eingelijk ook niet zoveel ervaring mee.

U begint dat hier al door te hebben. Zeker als u mij al enige tijd volgt. Deadline. Een strakke.
Zo één van dinsdagochtend (ohja om 5u begonnen) een candydress, woensdagavond een jumpsuit én donderdagochtend een hemdje mét lange mouwen. Want donderdag vertrok je naar Frankrijk en moest het geheel af zijn. Graag.
Zeer graag zelfs.
U denkt? Die Sofie, die overdrijft. Zo last minute? Onmogelijk! En haar valiezen moest ze die donderdag ook nog zeker maken?
Helaas, er zijn getuigen. Veel getuigen. Een naaiclub vol met getuigen!

En dan nu enkel nog beelden. Want die zeggen soms veel meer dan heel deze tekst samen.

Kleerkastfoto...
Aanpassingen: maat 116, 3 cm aan elke kant smaller gemaakt. Lange mouw van bestaande pull overgetekend. Halsboord gemaakt van tricot.
Met wat actie!En samen ziet dat er zo uit...


En dan kunnen we enkel nog zeggen

20 opmerkingen:

 1. Vrouw, gij zat aan speed of zoiets? Flink doorgewerkt, en dat met drie kinderen én een volledige naaiclub rond uw oren... gij heldin!
  --Zonder zwans nu; schoon resultaat, amai!--

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig zeg! Drie outfits op zo'n korte tijd? En zo knap? Chique dinges!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai dat is knap gedaan zeg!Ik zou voor 1 van die kledingstukken die tijd nodig hebben.Die jumpsuit heb ik ooit eens geprobeerd maar heeft de kledingkast niet geraakt,eerder de vuilbak in!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had hem ook al eens proberen maken, maar verder dan knippen ben ik toen niet geraakt. Nu wel en eerlijk? Echt niet zo moeilijk hoor!

   Verwijderen
 4. Mooi ! Awel ik ken dat die "cerebellumachtige verbinding" mij overkwam net hetzelfde. Dat stofje is hier ook aangekomen met de post, de rode aantrekkingskracht. Alleen is het mij nog niet gelukt om het om te toveren naar drie prachtige kledingstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, nog vergeten te zeggen. Mooie make-over van de blog layout.

   Verwijderen
  2. Ben al benieuwd wat jij er mee gaat maken :) En dank je wel!

   Verwijderen
 5. "Buiten het kopen daarvan heb ik daar eigenlijk weinig ervaring mee". Ik lag dubbel! Maar wat een geweldig resultaat, en dan nog meteen in drievoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. de enige foto na zo'n 300 getrokken te hebben waar ze alledrei redelijk ok opstaan, niet zo simpel ;)

   Verwijderen
 7. chapeau, wat een snelheid! en het resultaat mag er zijn... ook voor jou een fijn 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai!!!! Keischoon en ubercute die foto met hun drietjes samen!
  Hoe dat jij dat klaarspeelt, ik begrijp het niet. Ik ga er eens een voorbeeld aan nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar bezie dat, zo mooi!! En knap werk hoor, zo'n snelheid, ik doe het je niet na.

  BeantwoordenVerwijderen