Pagina's

dinsdag 30 december 2014

de tien van tweeduizend veertien

Op de valreep ontving ik een stokje van Karla. Hier mijn tien foto's. Let wel, ik ben geen fotograaf. Ik koos ze omdat ze in al hun fotografische onperfectie mij een perfect gelukkig gevoel bezorgen. In willekeurige volgorde:

#1: de verhuis. Van boerderijzolder naar een echt huis. Met een voor- én achterdeur. Die nu wel af en toe op slot gaan. Waardoor ge soms voor gesloten deuren staat. Midden in de nacht. Net op het moment dat ge naar de WC moet. Net nadat je jouw vinger openhaalde aan een scheermesje dat nog in jouw sjakos zat omdat je die dag ook ging zwemmen. Maar das een ander verhaal.
Na 3 jaar verbouwen, van dag tot op bijna dag, uw eigen huis.

# 2: de fietstocht. Van 3 dagen. Op een fiets. Met een lijf gelijk het mijne. Serieus. In de Vlaamse Ardennen. Dat zei Tom pas toen ik de eerste berg zat (ja in Vlaanderen zijn er bergen, mocht u daar nog aan twijfelen, en ik heb ze getrotseerd.) En genoten. 
Van ons land, het fietsen en ons.


#3 & #4 zijn onderweg. We waren veel weg. Met de fiets (ahja punt 2) en in eigen land (ahja punt 1 en het ontbreken van een geldschijtend ezeltje.

#5 Toerist in eigen stad. (zie punt 1 en 3)


#6: in bad. Sinds we verhuisd zijn, hebben we geen bad meer. Wel een douche. Uiteraard. 2 zelfs. (aha)
Maar Ida gaat nog zeer graag in bad. Ook al neemt Oscar 3/4 van het bad in.

# 7: 1 september en het bewijs dat mijn dochter niet altijd even graag op de foto staat. Integendeel. U wilt niet weten door hoeveel foto's ik moet bladeren om iets schoon gepubliceerd te krijgen.


# 8 Tom. 
En u begrijpt meteen waarom ik zo schoon kinders heb. Al 11 jaar, de mijne. 

# 9
De enige met wie hij soms moet concurreren, zijn deze 2:
Ida - onderhandelaar - onthoudt/hoort alles wat je zegt - gebruikt alles wat je zegt tegen jou - wil het zo graag goed doen - soms een echte zagemie - wil in een roos circus tuimelingen maken - van een beetje drama gaat geen mens dood - durft niets maar doet alles - strooit kwistig rond met complimentjes
Oscar - knuffelbeest - wakkere vent - doet met een lach stijl zijn eigen goesting - draait iedereen rond zijn vinger - bijt - loopt rechtdoor, ook al staat er een muur - lachebek - flemer  - danser, muzikant, zanger voorlopig in het Afro Russisch maar er is beterschap op komst
# 10 draag ik op aan alle onfotografeerbare momenten: barbecue's, bezoekjes, speelnamiddagen, naaidagen, uitjes, ... Ik ben niet in het bezit van een gsm met fototoestel, dus sla ik alles op in mijn hoofd :) 2014 was op dat vlak geweldig. Meer van dat :)

Ik gooi met een elegante zwier (u kent me) het stokje door naar Annelies en Tine
En als Eva even tijd heeft om met haar hoofd van tussen de boeken te piepen en in haar foto's te snuisteren, werp ik het stokje ook naar haar. (eu en anders na jouw examens, succes!)

Fijne feesten!

11 opmerkingen:

 1. Mooi overzicht ! De laatste foto die in uw herinneringen is vast ook ne hele schone.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van die man en die schoon kinders, dat beaam ik meteen! Zo'n leuke foto's. Ik heb hetzelfde gsm-"probleem", maar foto's genoeg! Een volgende pauze zal ik aan selectie wijden ;) Merci voor de succeswensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi ! (je moest eens weten hoeveel fijne uren ons kinderen al zingend en zwanzend doorgebracht hebben in die fietskar achterop !)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen fotograaf? Zo schone foto's! Ik wens jullie in 2015 nog veel fotoloze momenten (zie 10) thuis (zonder dozen) of op de baan met uw kroost.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb alweer genoten van je schrijfsel, dat van dat scheermesje die kende ik nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sofie!!! Wilt ge aub, even je naaigerief opzij leggen en aan een boek of 10 beginnen?? Waarom 10? A omdat die lezen gelijk niets en op 1,2,3,4,5,6,7,8,9 uitgelezen zullen zijn aja. Maar trots op mijn schone zus en mijn schone broer, zot van Ida en Oscar, wens ik jullie in 2015 een zalige thuis in jullie (niet zo heel nieuw meer) huis, hoop ik nog op veel meer zalige foto's, maar bovenal wens ik jullie een heel gezond en gelukkig '15 en 16 en 17 en...........
  Schoonzus, Tante en moeke Lud ( van adel... en dan heb je idd meer dan 1 naam)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh! fijne foto's! Ik doe mijn best om toch nog es een overzichtje te posten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou je willen geloven dat ik nu pas zie dat je mij hier getagd hebt (ik kom nogal achter in blogs lezen, da's niet te doen). Misschien een beetje belachelijk om zo in februari nog mijn 10 van 2014 te tonen, maar wie weet doe ik het toch nog :-)

  BeantwoordenVerwijderen