Pagina's

donderdag 19 januari 2017

het leven zoals het is

Dit gaat over de dag dat ge van rodeloperkapsel deed.

Ge hebt al heel uw leven lang haar. Buiten die keer dat ge dacht dat Nathalie Imbruglia haar haar het uwe kon zijn. Bij deze een herinnering: ge staat niet met kort haar. En ik kan al meteen bevestigen dat als je jouw haar knipt, het niet sneller groeit. Echt niet. Net zoals mayonaise smeren. Het werkt niet.
Maar ge doet al heel uw leven dat haar op een staart. Of 2. Of 3. Of ge vlecht het in. Of ge doet er een dot in. Of 2. Of 3. Ge gaat er mee slapen, ge staat er mee op en ge vertrekt zo naar uw werk. Ge kamt uw haar dus enkel als ge het wast. In mijn geval is dat dus 1 keer in de week. Of met de feestdagen doet ge al eens een effortje met een keer extra.

Maar toen besloot ge het anders aan te pakken. Ge zag al die celebrities met schoon lang en blinkend haar verschijnen.  En ge dacht: ik wil dat ook. Dus ge waste uw haar, ge kamde het tot in de puntjes en ge liet het los.

Het waaide in uw gezicht, maar dan kont ge nog mee leven. Het bleef hangen in uw rist, dat deed pijn, ge geeft dat eerlijk toe. Uw kinderen trokken eraan, da’s dan weer een kwestie van afleren. Ge moest het elke dag kammen, maar kijk, dat inplannen lukte nog net. Maar toen het in uw mond vloog en aan uw sjiek bleef hangen, pakte ge het eerste beste ding om bond ge het weer samen.

Strak naar achter. Een beetje messy, dat moet ge toegeven. Maar hé dat doen celebrities toch ook?

Maar hoe ge nu die sjiek eruit krijgt nadat ge het als elastiekje gebruikte én er mee geslapen hebt, weet zelfs tante Kaat niet.

Z.A. Van Elders

1 opmerking: