Pagina's

woensdag 20 maart 2013

vissen

Ge gaat hier te pas en te onpas het woord vis tegenkomen. Kwestie van nu al de titel van dit bericht te verantwoorden hé. Dat het hier uiteindelijk zeer weinig met vissen te maken heeft, neemt u er bij deze volledig vrijwillig bij.

Ge moet nog steeds rusten. Dat bevalt u niet. Wel op de dagen dat ge niet anders kunt. Dat ge niet kunt stappen, niet kunt liggen en niet kunt zitten zonder tranen in uw ogen. Van de pijn.
Gelukkig hebt ge ook andere dagen. Zo van die dagen dat zitten beter lukt dan liggen en net als ge dat gewoon zijt is't omgekeerd. Uw lijf en gij. Dezer dagen geen geweldige liefdescombinatie.
Dus telt ge af (oooh en 't is nog effekes...9 weken). En op de dagen dat zitten u beter afgaat dan't liggen, neemt ge een boek in uw hand. Ge bladert er door. En ge kiest ne rok. Ne vis zou idioot zijn om uw dochter mee te kleden, niet?

Lucy zou't worden. Correctie. Is't geworden. Serieus. Ondanks de zeer moeilijke uitleg. Ook serieus. Echt waar.
stof: petit pan

wij vissen eenden.
Dat kunnen we uitspreken.
Vis is voorlopig pis en 
dat willen we nu nog niet horen
detail achterkant met knopen en splitje.Maar uiteindelijk lijkt mijn versie op de rok in den boek, zit het schoon aan't lijf van de dochter en hebt ge er al complimenten over gekregen. Echt waar. Dus dan klagen we niet. Serieus.

 

11 opmerkingen:

 1. Mooi! En ik duim voor het stil zitten/liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pff veel goeie moed, t'is dat ge weet dat er iest schoon zit aante komen he ;) betn aan dezelfde stof bezig voor mezelf btw...of dat zo schoongaat worden ald die van ida is maar zeer de vraag :) Heel schoon :)
  Evy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal er nog eens een compliment bovenop doen zie! Een schoon rokske, werkelijk waar. En al helemaal als ge haar ontstaansgeschiedenis leest. Courage!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijt ge nu achter complimentjes aan het vissen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon! Echt een tof rokje. Enne, nog goede moed met de 9 komende weken. Je bent dus een paar weken eerder uitgerekend dan ik, een mei-kindje, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh ma schaap toch, nu nog moeten liggen en rusten... ik zit met je in! je bent er ver jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh! Zo schoon!
  Ik heb me er nog niet aan durven wagen ;), chique!

  (En heb ik nu de reden van uw "platte rust" gemist precies, maar toch courage voor de komende weken!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. liggen, zitten, staan, rusten, wenen, zuchten, blazen en dan toch nog terug zitten .... is gelijk aan .... een mooi resultaat voor een mooie dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel mooi rokje voor je lieve meid! En nog efkes op je tanden bijten é! Ik duim hier mee voor zoveel mogelijk pijnloze momenten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. blij dat het jou gelukt is. Uw dochtertje staat er beeldig mee. Hopelijk gaat het vandaag wat, Vrolijk Pasen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen