Pagina's

maandag 21 januari 2013

open brief aan de dochter

Liefste Ida,

ja ik begin met liefste. Meestal betekent dat niets goed. Maar dan gaat ge dat hier misschien verder lezen. 't zou vree handig zijn mocht ge al kunnen lezen. Zo zout ge dan uw traag stapgedrag kunnen compenseren en zouden we geweldig kunnen uitpakken. Zo zijn we, hé.
Maar bon, aangezien ge voorlopig enkel in 't Russische en Servisch- Kroatisch leest, bewaar ik deze brief. Voor later. Als ge groot zijt. Dat ge het beseft.

Dat ge beseft dat 'k het allemaal voor u doe. En voor uw broer of zus, maar dat schaap weet nog van niets. Laten we het zo houden, oké? Ik zweet me te pletter, stik me onnozel. (kben nooit vies geweest van een overdrijvinkske op tijd en stond)
Allemaal voor u.
Jaja, gij. De liefste Ida. Meestal toch. Als ge van mijn bloemen blijft. En mijne versgestreken was. En uw snot in uwe neus houdt, dan komt dat goed met die liefste.

Ik doe het dus voor u. Dat ge kunt spelen. Uw sociale vaardigheden kunt ontplooien. Ik lees er boeken voor. Ik laat me assisteren. Door Jan en alleman, hé. Van't vrouwelijk geslacht. Die allemaal, ja!

En dat het broekske vasthangt omdat anders geen zicht is, dat achterste, dat beseft ge nog niet. Peis ik.
En dat ik er een naald ben in verloren, dat weet ge nog niet. Ge voelt dat niet. Dat heb ik getest. Ge krijgt die naald er ook vanzeleven niet meer uit. Dat heb ik ook getest.

Dus, liefste Ida.
Als uw moeder (ook de liefste, kunnen we dat ondertussen ook afspraken?) een pop voor uw maakt. Dan speelt ge daar mee. SPONTAAN.
Goed gelezen. SPONTAAN. Met liefde. Enzo!En ge smijt die niet, ik herhaal de niet, bij uw vuile pampers.

de foto van tussen de vuile pampers heb ik achterwege gelaten.
Ge verstaat dat wel hé, gevoelige lezers enzo


Waarvoor mijn dank.
Uw moeder.
Mama,
Sofie maar dat moogt ge nu nog niet weten. Oké?

11 opmerkingen:

 1. Wedden dat ze dat doet om je te testen, in heur eigen vereerd en bewonderd ze die schoene pop mateloos!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ge zoudt niet klagen moest ze ze overal mee naartoe pakken, op het wc, in de sneeuwmodder, samen spaghetti eten, schoonheidsspecialistje spelen,...?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dat zou ik haar later nog ferm onder haar neus wrijven !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha, die ida heeft toch chance met die allerliefste moeder van haar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mss moest die pop een propere pamper aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze heeft de naald misschien toch gevonden.
  Weer tof geschreven,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En hoe ga je haar daartoe dwingen? Al chantagemiddelen in gedachten? Aan de pop ligt het volgens mij niet, dat is een ferme meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hier smakelijk om gelachen en blogje voorgelezen aan manlief waarna ook hij smakelijk moest lachen :) hoe herkenbaar! Hopelijk is pop weer geadopteerd ondertussen :)

  BeantwoordenVerwijderen