Pagina's

donderdag 31 mei 2012

zomer

Geachte lezer,

't zomert. Vorige week toch.

Ge hebt dat al gevoeld. De zomer. Ge hebt zweetvijvers op plekken waar ge ze anders niet hebt. Uw haar plakt ewa meer in uwe nek. En ge moet plots uw beenhaar verwijderen. 't is geen zicht anders. Azo een bos.

Maar de mensen zien er ook wat contenter uit. In de zomer. Ge vindt dat een groot verschil met de winter. Dan zijn de mensen maar triestig. Komt door triestig weer. Vaneigenst datte. Ge verstaat dat.

Maar dat neemt niet weg dat ge dat liever niet hebt. Zo zomer. Niet dat ge iets tegen zweetvijvers hebt, maar ge hebt ne natuurlijke, spontane afkeer van de zomerse dresscode. Vooral die van op den trein.

U zal het merken, lezer, veel van frustraties zijn terug te leiden tot "den trein". Een horrormuziekske zou niet misstaan nu. Alsook de zomerse dresscode.

Vrouwen in shorten die beter lange rokken zouden dragen. Mannen met sandalen die beter hun sokken zouden uitdoen. Vrouwen in rokken die de hele rit moeten staan, ZELFS al is er plaats op den trein, ge zout anders niet eens zien dat ze ne rok aan hebben. Mannen die peizen dat een kostuum met sportievewandelsandaal een zicht is. Vrouwen die denken dat laagskes afslanken. en dus zeven lagen topjes boven een dragen én ne lange rok én gerieflijke schoenen én dan zagen dat ze het warm hebben. Mannen die denken dat ne T-shirt en een das een vervangmiddel is voor hemd en das.Vrouwen die hakken dragen en hun voeten vol pleisters plakken omdat ze vol bleinen staan. En dan geheel tweeslachtig die die peizen dat ze tegen de warmte kunnen en uren in de wind stinken naar zweet. Oud. Liefst vanal.

Ge verstaat voor de gevoeligheid van mijn maag, zicht en reukorgaan zou't dus beter wat meer winter zijn.

Alvast bedankt
Z.A. Van Elders
3 opmerkingen:

  1. Dat moet wreed plezant zijn met uw hersenspinsels samen op den trein!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoop nooit op dezelfde trein te zitten mee u :D haha

    BeantwoordenVerwijderen