Pagina's

zondag 7 februari 2016

feestje!

Verjaardagsfeestjes.

Vroeger, in mijn tijd, waren feestjes bij de kinderen thuis. We waren minstens lagere school leeftijd en we mochten maar een handvol (letterlijk) kinderen vragen.
We verkleedden ons, speelden scholeke, schminkten ons.
Enkel the lucky few hielden hun feestje ergens anders. In Rollerland (Aalst) bijvoorbeeld. En dan moest je nog meer geluk hebben dat je er bij mocht zijn.

Nu, in Ida's tijd, mag Ida geregeld naar een feestje. En, happy me, lagere schoolleeftijd is nog even veraf. Ze ging al naar een kinderboerderij, binnenspeeltuin, zwembad en nu dus naar Rollerland.
Voor zij die er vroeger bijwaren...sommige dingen veranderen echt niet. (allez er is een grote binnenspeeltuin bijgekomen, maar dat binnenrondrolschaats ding is nog steeds hetzelfde.) Ik vond het bijna spijtig (net als vroeger) dat ik niet uitgenodigd was. Alleen kan ik dat nu beter plaatsen als toen ;)

Voor het feestvarken maakte ik een leeskussen. Want het kind leerde zichzelf al lezen. Vrij vlot.
Ze kan dan maar beter zachtjes liggen/zitten/hangen te lezen

En nu Ida stillekaans preparen dat een feestje thuis ook tof kan zijn :)
(ohja ze is maar jarig in mei maar in haar hoofd is alles al gepland en geregeld, zo soms echt de dochter van haar moeder.)

12 opmerkingen:

 1. Rollerland! Waar je voor je verjaardag met 25 vrienden gratis binnenmocht! Ik wist niet dat dat nog bestond. Hopelijk kan Ida er over zo veel jaar met even veel nostalgie op terugkijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bestaat nog...maar 't ziet er nog ongeveer hetzelfde uit ;)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. heel eenvoudig en snel, dus...perfect om als last minute cadeautje ineen te flansen

   Verwijderen
 3. wij overleefden vandaag een verjaardagsfeestje thuis met 10 3/4 jarigen en 1 grote broer. Elke kamer kreeg "iets": boekjes, puzzels, kleurplaten, knikkerbaan, houten treintje, lego's, ballonnen en de strandtent in de living. De living was de plek waar stoom afgeblazen werd, bij de kleurplaten konden ze wat energie bijtanken. De dochter vond het helemaal niet erg om haar feestje thuis te doen, want waar anders vind je een zaal met een danskamer? ;-)

  Dat leeskussen ziet er zalig uit, ik krijg zó zin om er ook eentje te maken -voor mezelf dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waaw respect, Ida wordt 5 en zal dan haar eerste feestje geven. Maar of dat voor 10 kleuters zal zijn, dat weet ik nog niet hoor ;)

   Verwijderen
 4. Onze feestjes waren ook altijd thuis, met spelletjes en cake, en dat was keiplezant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van ons ook en met tonnen oude kleren van de bomma om ons te verkleden ;)

   Verwijderen
 5. Wat een superleuk cadeau idee, die ga ik onthouden!
  Heel herkenbaar dat van die feestjes vroeger;) Afgelopen najaar hier het eerste feestje gegeven, druk maar erg leuk, en natuurlijk maar een handvol kinderen!
  Kijk op gerust op mijn blog voor het verslag van het feestje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk kussen! Ik ben de zoon ook al aan het prepareren op een thuis feestje, met een handvol kinderen. Ik hou niet zo van die massa-toestanden :-). Hopelijk houd ik het vol!

  BeantwoordenVerwijderen