Pagina's

zaterdag 24 december 2011

lootje trek

De kinders in uw klas willen cadeautjes maken voor elkaar. Ge stemt dat democratisch. Ge trekt een jongetje van 6 uit de pot. Niet zo raar als uw klas vol zit met jongens en meisjes van ongeveer 6 jaar.
En ge begint na te peizen tot ge het licht ziet: een potlodenrol. Het kind tekent immers graag en daar hebt ge zelf al succeservaringen mee.

Ge hebt van die leerkrachten die alles schoon en op tijd hebben voorbereid. Hier zit zo een tegenovergesteld geval. Donderdag (de dag van de cadeautjes) ochtend stond ge om 5 uur op om snel snel snel die potlodenrol ineen te steken. (en als ge daarmee klaar waart, kunt ge nog wat strijken, dacht ge)Dacht ge want de rol kan de geschiedenis in gaan als meest losgemaakte potlodenrol ever.

Eerst had ge alles toegestikt en geen keergat gemaakt. Toe maakte ge er een, vergat ge het lintje er tussen te steken. Ge deed dan alles maar weer los want ge had verschrikkelijk scheef gestikt. Uiteindelijk slaagt ge er nog in 9 vakjes te maken in plaats van tien. Meer dan een uur later zat ge vol frustraties, beseft ge dat uwe trein niet rijdt wegens staking, dat ge al 5 minuten te laat zijt voor uw lift en dat ge u nog moet douchen.

Maar wie niet weet, niet deert (of zoiets): het jongetje van 6 was gelukkig
En de reden dat ge foto's trekt op uw dochter haar verzorgingsmat? Die strijk past niet meer in de wasmand dus ligt hier over heel de tafel. Te wachten.
En de reden dat de kleurpotloden in verkeerde volgorde zitten? Volgens mij is op dat ochtelijk uur is geen enkele mens in staat logisch na te denken.

2 opmerkingen:

  1. toch heel mooi, zo een ochtendlijke potlodenrol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. potloden in volgorde? gelijk uur van de dag, da zou ik nog nie doorhebben ze :) ma chapeau van jou om zo onmenselijk vroeg op te staan!

    BeantwoordenVerwijderen